9,2
896 beoordelingen
Terug naar overzicht
toyota-PROACE-hero.jpg

Alles over subsidie op elektrische bedrijfswagens

Profiteer van maximaal 5.000 euro per auto

Zoals afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs stimuleert de overheid de aanschaf van emissievrije bedrijfsauto’s om op die manier de uitstoot van CO2 te verminderen. Daarnaast kennen steeds meer steden zogeheten ‘Zero Emission Zones’, emissievrije zones. Deze maatregelen leveren milieuwinst op en meer welzijn voor inwoners, maar wat betekent het voor bedrijven en hun wagenpark?

Nieuwe subsidieregeling vanaf 15 maart 2021

Om bedrijven bij de overstap naar elektrisch rijden te helpen, komt de overheid met een nieuwe subsidieregeling. Die start 15 maart 2021 en eindigt 31 december 2025. Jaarlijks eindigt de aanvraagperiode op 31 december. Elk jaar stelt de minister het subsidieplafond en het percentage per auto vast en publiceert die informatie uiterlijk twee maanden voor de nieuwe periode. Voor dit jaar bedraagt de subsidiepot 22 miljoen. Dat is goed voor het subsidiëren van ongeveer 5.000 bedrijfswagens. De subsidie bedraagt 10% van de aanschafwaarde met een maximum van € 5.000,-

Voor wie is de regeling bedoeld?

De subsidie is bedoeld voor bedrijven – profit en non-profit – die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en willen overstappen naar een elektrische, lichte bestelwagen zoals de Toyota Proace. De bedrijfswagen moet wel aan een aantal eisen voldoen: hij dient uit de voertuigcategorie N1 of N2 komen (max toelaatbare massa voertuig 4.250 kg), een grijs kenteken hebben, 100% elektrisch zijn, voorzien zijn van een loodvrij accupakket, een bereik hebben van minimaal 100 kilometer (WLTP) én een minimale netto catalogusprijs van 20.000 euro. o.

toyota-PROACE-555-achter-in-stad.jpg
Vraag offerte aan Vraag adviesgesprek aan
toyota-PROACE-555-dashboard.jpg
Wat zijn de voorwaarden?

Sinds 15 maart 2021 kun je subsidie aanvragen voor aankopen vanaf 1 januari 2021. Maar let op: het voertuig mag op het moment van de aanvraag nog niet geregistreerd zijn. Daarnaast moet de bedrijfswagen op naam van de aanvrager van de subsidie staan. Verder moeten de datum van de eerste registratie en de tenaamstelling gelijk zijn. Ten slotte moet de auto minimaal drie jaar ononderbroken op naam van de aanvrager staan, anders moet er naar rato terugbetaald worden.

Zo doe je een aanvraag

Met de subsidieaanvraag kun je terecht bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, www.rvo.nl). Dit zijn de belangrijkste stappen uit het proces:

Vraag offerte aan Vraag adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen

Alles over subsidie op elektrische bedrijfswagens
  • Is de subsidie te combineren met andere subsidies zoals de MIA, stad of provincie?

    Dat kan. Er is wel een maximale subsidie die op een voertuig wordt gegeven, afhankelijk van de grootte van de onderneming. Bij de aanvraag wordt inzichtelijk of de maximale steungrootte bereikt is.

  • Kunnen wij beloven dat je subsidie krijgt?

    Helaas, dat kunnen we niet. Zoals hierboven omschreven spelen onder andere ook andere subsidies een rol in het toekennen van het definitieve subsidiebedrag. Als je de aanvraag doet op de site van de RVO, dan wordt een voorlopig bedrag toegekend op basis van jouw informatie. En die moet helemaal kloppen. Let bijvoorbeeld goed op dat alle namen op de diverse documenten overeenkomen. Zelfs spelfouten kunnen al voor complicaties of zelfs een afwijzing zorgen.

Wij helpen je graag verder

Denk je na over het overstappen naar een elektrische bedrijfswagen met subsidie? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan ben je altijd van harte welkom bij ons. Onze medewerkers helpen je graag verder. Niet alleen met informatie over de mogelijke 5.000 euro subsidie, maar ook met 1.250 euro extra inruil op je huidige bedrijfsauto!

toyota-PROACE-555-proace-electric-zwart.jpg
Vraag offerte aan Vraag adviesgesprek aan